Mapiranje tekstilne industije Zapadnog Balkana



U organizaciji Saveza inženjera i tehničara tekstilaca Srbije, a povodom obeležavanja jubileja 65 godina postojanja i rada Saveza inženjera i tehničara tekstilaca Srbije i 150 godina postojanja i rada SITS-a, 27. novembra 2018. godine biće održano predavanje "Mapiranje tekstilne industije Zapadnog Balkana".


Predavanje će održati dr Gordana Čolović, profesor strukovnih studija, ergonomista i konsulttant. Dr Čolović je autor i koautor 13 knjiga (3 na engleskom jeziku), 2 poglavlja u međunarodnim tekstilnim udžbenicima. Član je International Association of Engineers, mnogobrojnih međunarodnih odbora konferencija. U uredništvu je 8 časopisa, recenzent je u 13 časopisa i supervizor na Bharathiar University. Njena istraživačka interesovanja su: ergonomija, organizacija proizvodnje, studija rada, lean sistem, strategijski menadžment, marketing menadžment u odevnoj industriji i menadžment tehnoloških sistema u odevnoj industriji.

Apstrakt predavanja:

Tekstilna i odevna industrija jedna je od najbrže rastućih industrija u svetu. Sa razvojem tržišta i porastom konkurencije, sve više modnih proizvođača želi da plasira svoj proizvod i da se nametne na svetskom tržištu. Proizvođači odeće primorani su na još veću incijativu na polju inovacija i dalje smanjenje troškova poslovanja. Sprovođenje strategije i pokretanje proizvođača odeće u željenom pravcu traži posebnu vrstu stručnosti. Formulisanje strategije traži preduzetnički fokus i naglašava sposobnost da se konceptiualizuje, analizira i prosuđuje, a primena strategije ima primarno upravljački fokus. Sve modne kompanije moraju, bez obzira na svoju postojeću situaciju, da razvijaju dugoročnu strategiju i zato je potrebno izvršiti mapiranje tekstilne industrije kako u svetu tako i regionu.

Predavanje će se održati u Domu inženjera "Nikola Tesla" Kneza Miloša 9, Beograd, u sali na četvrtom spratu, sa početkom u 12 i 30 časova.

Ulaz slobodan.

Total Pageviews

Popular Posts