Ergonomija rada: SMART ciljevi

 

SMART ciljevi su specifični, merljivi,  ostvarljivi, relevantni i vremenski ograničeni ciljevi. Ovaj pristup pomaže u postavljanju jasnih i ostvarivih ciljeva, što olakšava planiranje i praćenje napretka:

Specifično (Specific): Definisati specifične ergonomske metode i radna mesta koja treba analizirati i poboljšati, da bi se smanjila mišićno-koštana oboljenja i bolovanja, poboljšala ergonomija radnog prostora i produktivnost.

Merljivo (Measurable): Postaviti ciljeve koji se mogu kvantifikovati, kao što je smanjenje bolove u mišićima i zglobovima na radnom mestu (npr. za 20% za naredna tri meseca) ili povećanje produktivnosti (za 40%).

Ostvarljivo (Achievable): Postaviti ciljeve koji su realni i ostvarivi uz raspoložive resurse, rokove i stručnost ergonomskog tima. Obezbediti obuku za sve zaposlene o ergonomiji rada i primeniti preporučene prakse u radnu rutinu u roku od mesec dana.

Relevantno (Relevant): Ciljevi treba da budu povezani sa ciljevima  kompanije i doprinose poboljšanju uslova rada kako bi se smanjio izostanak zbog povreda i bolova i poboljšala produktivnost tima i zadovoljstvo zaposlenih.

Vremenski ograničeni (Time-bound): Postaviti jasne rokove za postizanje ciljeva, kao što je smanjenje broja povreda na radu za određeni broj meseci ili poboljšanje ergonomije  rada u narednih šest meseci.



Zakažite online prezentaciju da saznate više o benefitima ergonomske obuke!


Total Pageviews

Popular Posts