SE-ERGO seminari

 

U cilju smanjenja broja obolelih radnika od mišićno-koštanih poremećaja, povećanja produktivnosti, smanjenja operativnih troškova poslovanja i optimizacije procesa i procedura na radnom mestu Agencija SE-ERGO organizuje In-house/online seminare:

ERGONOMIJA RADA

Teme seminara: Ergonomija. Standardi. Ergonomski uslovi rada. Industrijska ergonomija. Kancelarijska ergonomija. Ergonomska radionica – biomehanika, analiza pokreta, metode, tehnike i alati za procenu ergonomskog rizika. Analiziranje specifičnih radnih mesta u kompaniji. Izrada kontrolnih ček listi za specifična radna mesta. Ergonomski program kompanije. Definisanje ergonomske procedure kompanije i formiranje ergonomskog tima. Provera usvojenih znanja i veština učesnika obuke.

Organizujemo jednodnevne, dvodnevne, trodnevne i četverodnevne seminare i radionice. Učesnici obuke dobijaju radni materija, kalkulatore, ček liste i sertifikate.

Očekivani ishodi edukacije i primene ergonomskih procedura: smanjenje mišićno-koštanih oboljenja za 60%, odsustva zbog bolovanja za 70% i povećanje produktivnost oko 50%.

Kome je namenjen seminar: stručnjaci za BZR, proizvodni inženjeri, tehnolozi, menadžeri, sektor za kontrolu kvaliteta, logistika, sektor za ljudske resurse. 

Bilo da tek započinjete svoj Ergonomski program ili želite da ga poboljšate, možemo Vašoj kompaniji da pružimo znanje i stručnost koja je potrebna da bi program dao rezultate:

  • Smanjenje izgubljenih radnih dana.
  • Smanjenje rizika od mišićno-skeletnih oboljenja i povreda.
  • Smanjenje grešaka u radu.
  • Povećanje efikasnosti.
  • Povećanje produktivnosti.
  • Povećanje kvaliteta proizvoda/usluga.
  • Povećanje zadovoljstva zaposlenih.  

Organizujemo  i ergonomski audit na Vaš zahtev.





NORMIRANJE

Teme seminara: Struktura vremena. Norme. Analiza pokreta. Biomehanika. Metode za određivanje vremena rada. Takt. Procena zalaganja radnika. Metode merenja vremena. Postupci merenja vremena. Izračunavanje vremenske norme. Metoda sa koeficijentima. REFA sistem i/ili MTM metode (MTM-1, MTM-2, MTM-3, MTM-UAS, MTM – SAM, MTM-VI). Standardna vremena. Praktična obuka. Provera znanja.

Cilj obuke: Upoznavanje sa osnovama normiranja. Analiza zahvata i pokreta pri radu. Izračunavanje vremenske norme. Standardna vremena. Postupak primene REFA i/ili MTM metode.

Očekivani ishodi obuke: Upoznavanje sa proučavanjem redosleda zahvata/pokreta da se dobije uvid u postojeće stanje u cilju skraćenja ili olakšanja izvođenja pojedinih zahvata i pokreta. Upoznavanje sa načinom normiranja. Primena metoda za normiranje. Postizanje povećanje produktivnosti rada, bolje iskorišćenje postojećih resursa, skraćenje ukupne dužine pomeranja predmeta rada, projektovanje optimalnog redosleda zahvata/pokreta pri tehnološkoj operaciji i skraćenje vremena trajanja operacije.

Kome je namenjen seminar: proizvodnim inženjerima, stručnjacima za BZR, tehnolozima, menadžerima, brigadirima, sektoru za kontrolu kvaliteta, logistici, sektoru za ljudske resurse, administraciji, itd.

Organizujemo jednodnevne, dvodnevne, trodnevne i četverodnevne seminare i radionice. Učesnici obuke dobijaju radni materija, kalkulatore, ček liste i sertifikate.



LEAN SISTEM 

Teme seminara: Značaj lean za proizvodnju. Alati i tehnike lean sistema.Vizuelni menadžment. Lean procedura. Lean radionica.

Ciljevi Lean obuke obuhvataju:

·     Razumevanje Lean principa: Cilj obuke je osigurati da polaznici steknu duboko razumevanje osnovnih principa Lean metodologije. To uključuje razumevanje koncepta vrednosti za kupca, prepoznavanje i eliminisanje otpada, kontinuirano poboljšanje procesa i fokus na kvalitet.

·    Upoznavanje sa alatima i tehnikama Lean-a: Obuka treba da omogući polaznicima da se upoznaju sa različitim alatima i tehnikama koje se koriste u Lean pristupu. To može uključivati vrednosne tokove, mapa toka vrednosti, 6S metodu, Kaizen događaje, vizuelni menadžment, 6 Sigma, TQM, standardizaciju procesa i druge alate koji se koriste za identifikaciju i rešavanje problema.

·    Primena Lean principa u praksi: Cilj je da polaznici nauče kako primeniti Lean principe u stvarnom okruženju. To podrazumeva prepoznavanje neefikasnosti, identifikaciju gubitaka, analizu procesa i primenu odgovarajućih Lean alata i tehnika radi poboljšanja efikasnosti, kvaliteta i zadovoljstva kupaca.

·     Razvoj timskog rada i saradnje: Obuka treba da podstakne polaznike da razviju veštine timskog rada i saradnje. Lean metodologija se često primenjuje kroz timski rad, gde zaposleni sa različitim ulogama i veštinama zajedno identifikuju probleme, donose odluke i sprovode promene. Obuka treba da podrži razvoj ovih veština i podstakne saradnju među polaznicima.

·    Razvijanje kontinuirnog poboljšanja: Cilj je da polaznici razviju mentalitet kontinuirnog poboljšanja. Obuka treba da podstakne polaznike da neprestano traže načine za unapređenje svojih procesa i radnih aktivnosti, te da razviju naviku kontinuirnog učenja i rada na sopstvenom usavršavanju.

·      Povećanje angažovanosti zaposlenih: Obuka treba da podstakne angažovanost zaposlenih u primeni Lean principa. Cilj je motivisati i osnažiti zaposlene da aktivno doprinose Lean inicijativama, dele ideje, sugestije i učestvuju u procesima poboljšanja.


MENADŽERSKE VEŠTINE

Teme seminara: Poslovna komunikacija. Vrste ponašanja i komunikacije. Konflikti. Asertivna komunikacija. Organizacija. Priprema i vođenje sastanka. Delegiranje poslova i radnih zadataka. Modeli donošenje odluka. Upravljanje vremenom.  Modeli prodaje. Pregovaranje. Strategija. Planiranje. Strategijske metode. Lean. Ergonomija.

Teme seminara se prilagođavaju potrebama zaposlenih. Organizujemo jednodnevne i dvodnevne seminare i radionice. Učesnici obuke dobijaju radni materija i sertifikate.


 

Obuka za prodavce u maloprodaji: Kako unaprediti prodaju?

Teme: Osnove maloprodaje. Važnost prodavca. Komunikacione veštine - Verbalna i neverbalna komunikacija. Aktivno slušanje. Prodajne tehnike. Rad sa teškim kupcima. Proizvodno znanje - Karakteristike, prednosti i upotreba proizvoda koje prodaju. Kros-prodaja i upselling.Praktične vežbe. Etička pravila i profesionalizam.


Zakažite online prezentaciju da saznate više o benefitima SE-ERGO obuka!


Total Pageviews

Popular Posts