Ergonomski trening zaposlenih

 

In-house/online ergonomska obuka

Teme:

1. Ergonomija 

2. Ergonomski uslovi rada 

3. Ergonomska kancelarija 

4. Industrijska ergonomija 

5. Preventivne ergonomske vežbe

6. Ergonomska radionica –  ergonomske metode i tehnike 

7. Kontrola usvojenih znanja i veština učesnika obuke

Cilj obuke: Preventiva zdravlja zaposlenih i smanjenje mišićno-koštanih oboljenja. Motivacija zaposlenih za svakodnevne vežbe i brigu o zdravlju u cilju zaštite kičmenog stuba i sprečavanja povreda i profesionalnih oboljenja. Upoznavanje sa ergonomskim rizikom i ergonomskim analizama rada u cilju povećanja produktivnosti i zadovoljstva poslom, poboljšanja kvaliteta procesa rada i proizvoda, smanjenja operativnih troškova poslovanja i optimizacije procesa i procedura na radnom mestu.

Očekivani ishodi obuke: Upoznavanje sa ergonomskim principima i značajem ergonomskog radnog mesta za zdravlje zaposlenih i povećanje produktivnost. Razumevanje ergonomskih uslova rada. Prepoznavanje ergonomskog rizika u cilju sprečavanja koštano-mišićnih oboljenja i povreda na radu. Upoznavanje i implementiranje studije pokreta pri radu. Upoznavanje sa savremenim ergonomskim metodama i tehnikama za analizu radnih mesta. Izrada ček lista za ergonomsku kontrolu. Primena ergonomskih preventivnih vežbi. Definisanje ergonomske strategije kompanije.

Organizujemo jednodnevne, dvodnevne, trodnevne i četverodnevne seminare.  Učesnici obuke dobijaju radni materijal i sertifikat.

Predavači: dr Gordana Čolović i Nikola Maksimović

Total Pageviews

Popular Posts